Lichtgevende paddenstoelen | Hoe doe je dat!

In de herfst zie je veel paddenstoelen en deze worden dan ook veel gefotografeerd. Op social media kom je ook afbeeldingen tegen waar de paddenstoelen verlicht zijn alsof het lampjes zijn.

Je vraagt je misschien af hoe doen ze dat? Daar zal 9 van de 10 keer Photoshop voor worden gebruikt. Je zult wel wat kennis moeten hebben van Photoshop om dit te kunnen doen, maar ik zal proberen uit te leggen hoe het in zijn werk gaat.

Je zult eerst 2 foto's moeten schieten, waarvan 1 onderbelicht is en de andere wat lichter met een zaklampje wat de onderkant van de paddenstoelen verlicht. Zorg ervoor dat je camera op een statief staat want de foto's moeten identiek zijn.

Als je je foto's in Lightroom hebt geïmporteerd,  selecteer je beide foto's en ga je via Foto > bewerken in > open als lagen in Photoshop naar Photoshop.

In Photoshop zul je beide foto's moeten uitlijnen door Bewerken > Lagen automatische uitlijnen > automatisch. Daarna ga je op de donkerste foto staan en voeg je een laagmasker toe (zie gele pijl) Zorg dat voor- en achtergrondkleur staat zoals op afbeelding (zie groene pijl) en daarna selecteer je penseel (zie rode pijl) en ga je over de paddenstoelen heen en zul je de verlichte paddenstoelen terug zien. Zorg dat je penseel de goede grootte heeft en vergroot je afbeelding zodat je goed langs de lijntjes blijft.

Veel succes bij het proberen en laat me weten of het is gelukt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.