Blogs

Eigen presets maken in Lightroom

Als je vaak dezelfde bewerking in Lightroom uitvoert op een foto, dan kun je daar een preset van maken en opslaan. Het is handig als je bijvoorbeeld meerdere foto's hebt met eenzelfde onderwerp, belichting en lens of als je een bepaalde kleurbalans wilt in je foto's.

Lees meer »

Macrofotografie

In de wereld van de fotografie zijn er talloze manieren om je onderwerpen vast te leggen. Macrofotografie is een fascinerende tak van fotografie waarin je je onderwerp op grootse wijze in beeld brengt. Het stelt je in staat om details te ontdekken die normaal gesproken aan het blote oog voorbijgaan. Of het nu gaat om het oog van een insect, bloemen, schelpen of paddenstoelen, macrofotografie opent een wereld van verborgen schoonheid.

Lees meer »

Lightpainting

Met een spiegelreflex of systeemcamera kun je als het donker is met lange sluitertijden hele leuke foto's maken met een lichtbron.

Lees meer »

Zoektocht spiegelreflex vs systeemcamera

Ik ben in het bezit van APS-C oftewel een cropcamera. Nu wil ik een upgrade maken naar een full frame camera. Op internet kom je genoeg informatie tegen wat de voor- en nadelen zijn. Maar desondanks wist ik niet welk camera ik nu moest gaan kopen. In de winkel kreeg ik het advies voor een systeemcamera te gaan omdat de spiegelreflex verleden tijd is.

Lees meer »