Ondernemerschap deel 1

December 2022 ben ik begonnen met de opleiding ondernemerschap. Met als doel om mijn eigen bedrijf op te zetten voor vastgoedfotografie en workshops in fotografie.

Voor mij is dat helemaal nieuw en vind het ontzettend leerzaam om te zien wat er komt kijken om te gaan ondernemen.

Ik ben ook op een punt in mijn leven dat je dat wilt gaan doen waar je passie ligt. Het voelt heel goed om mensen te helpen die hun huis willen verkopen of verhuren om hun woning prachtig op de foto te zetten.

Daarnaast vind ik het ook leuk om mijn kennis over fotografie in een 1 op 1 workshop door te geven.

Allereerst is het belangrijk om een merk neer te zetten wat aangeeft wie je bent en wat je doet. Daar hoort ook een logo en een website bij. Dit kun je uitbesteden, maar ik vind dat heel leuk om zelf te doen. Er gaan heel wat uurtjes in zitten, maar als je dan hoort van anderen dat je website er professioneel uitziet dan ben ik daar toch wel trots op. 

Na de puntjes op de ï voor je website en logo, ga je beginnen met je business plan. Je wilt tenslotte wel geld gaan verdienen. Marketing is daarbij een belangrijke tool en Social Media is niet meer weg te denken uit het leven van veel mensen. Ik had al Instagram en Facebook, maar heb me ook aangemeld voor LinkedIn. Dit platform is vooral zakelijk en kun je bijvoorbeeld gebruiken om je netwerk uit te breiden.

Om potentiële klanten te benaderen is een visitekaartje een handig middel om je gegevens achter te laten. Deze heb ik dan ook zelf ontworpen en heb ze inmiddels laten drukken.

De volgende stap is mijn business plan en de inschrijving in KvK! Maar daar later meer over......

Reactie plaatsen

Reacties

Anke Tiel
9 maanden geleden

Leuk en ja hele mooie website veel succes en groetjes Anke