Ondernemerschap deel 2

Het starten van een onderneming kan een spannende maar ook uitdagende tijd zijn. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten wat er allemaal bij komt kijken. In deze blog wil ik graag mijn ervaring delen over het starten van mijn eigen bedrijf "Fotografie-Lijn" en hoe ik dit heb aangepakt.

Allereerst is het belangrijk om je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit kun je tegenwoordig eenvoudig online doen. Na het invullen van je gegevens maak je een afspraak om de inschrijving fysiek af te ronden bij de KvK. Dit is een bijzonder moment, want vanaf nu ben je officieel ondernemer en kun je aan de slag.

Met een KvK-nummer kun je ook een zakelijke bankrekening openen en dat is belangrijk om je financiën gescheiden te houden van je privé financiën. Onlangs heb ik besloten om zelf mijn boekhouding te gaan doen en daarvoor heb ik een boekhoudprogramma aangeschaft. Het is belangrijk voor mij om zelf mijn boekhouding te doen, zodat ik een beter inzicht krijg in mijn financiën en mijn bedrijf beter kan laten groeien. Er zijn tal van programma's om uit te kiezen, maar voor mij was het belangrijk dat het gebruiksvriendelijk was en dat ik het een tijd gratis kan gebruiken.

In de weken die volgden, heb ik veel gelezen over ondernemerschap en boekhouden. Ik volg ook een opleiding ondernemerschap om mijn kennis te vergroten en mijn bedrijf goed neer te zetten. Als iemand die niet van nature een ondernemer is, vind ik het fijn om te leren hoe het allemaal werkt.

Ik ben blij dat ik al wat opdrachten heb gedaan en dat geeft me een goed gevoel. Dat is tenslotte waar ik het allemaal voor doe.

Een belangrijke taak is om mezelf te profileren naar potentiële verkopers en makelaars. Vaak hoor ik echter van makelaars dat ze al een fotograaf hebben. Maar in deze tijd staan huizen langer te koop en is het belangrijk om de woning mooi op beeld te zetten. De foto's op Funda zijn immers het eerste wat de kijkers zien en als deze mooi gepresenteerd zijn zal dat zeker tot een bezoek leiden.

Het is nu tijd om mijn bedrijf daadwerkelijk te laten groeien door meer omzet te genereren en te investeren. Het terugverdienen van deze investeringen is cruciaal voor het succes van mijn bedrijf.

Ik ben enthousiast over deze nieuwe stap en zal mijn ervaringen in de toekomst blijven delen via blogs. Heb jij misschien tips of vragen voor mij? Laat het me weten in een reactie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ellen Pico
een jaar geleden

Heel leuk om je zo te volgens Marjolijn. Ik wens je heel veel succes met je startende onderneming. Als ik ooit mijn huis verkoop weet ik je te vinden ;-) En natuurlijk zal ik mijn ogen open houden als er iemand in mijn omgeving gaat verhuizen.